περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

29-30 Απριλίου από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και αποτελεί τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων

Η Ανάβαση Διονύσου, που επέστρεψε στην "καθημερινότητα" του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πέρυσι, μετά από απουσία 40 ετών, διεξάγεται στη διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων με αφετηρία από τον οικισμό Ανατολή Νέας Μάκρης και κατεύθυνση προς τον Άγιο Πέτρο στο Διόνυσο, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός. Πρόκειται για μια ανάβαση που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια, την προσέλκυση πολλών θεατών αφού η πρόσβαση είναι εύκολη και η διαδρομή, γνωστή στην πλειονότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας, είτε αυτοί είναι φίλοι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είτε όχι.
Για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα η Ανάβαση Διονύσου έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, με απώτερο σκοπό τη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος υψηλού επιπέδου. Σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα η στήριξη που παρέχει η Τοπική Κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός που αναδεικνύεται στην πράξη καθώς η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.Μ.Α.) είναι Συνδιοργανωτής, ο Δήμος Μαραθώνα έχει προσφέρει την Αιγίδα του, ενώ παράλληλα ο αγώνας έχει την υποστήριξη της Κοινότητας Νέας Μάκρης και της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δήμου Μαραθώνα.
Στην προσπάθεια καλύτερης και έγκαιρης ενημέρωσης των κατοίκων σχετικά με τη διεξαγωγή της Ανάβασης Διονύσου, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη ολοκληρώσει την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης στην περιοχή, ενώ στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προβολής του γεγονότος, έχουν τοποθετηθεί πανό σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και φυσικά, στη Νέα Μάκρη. Επιπλέον, στο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής και των Τοπικών Αρχών, αθλητές του Σωματείου θα λάβουν μέρος στον 4ο Αυθεντικό Ημιμαραθώνιο, που διεξάγεται την Κυριακή 23 Απριλίου με επίκεντρο τον Μαραθώνα.  
Οι Χρονομετρημένες Δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο 29 Απριλίου και τα δύο σκέλη του Αγώνα έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Απριλίου. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει και τις δύο ημέρες στις 10:00, ενώ η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές και στις δύο περιπτώσεις μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:00.

Επειδή η Ανάβαση Διονύσου δεν έχει μόνο παρόν, αλλά έχει γράψει τη δική της ιστορία κατά τα μέσα της δεκαετίας του '70, 3 άνθρωποι που έζησαν τον αγώνα εκείνη την εποχή και παραμένουν στις επάλξεις σήμερα, ο φωτογράφος Τάσος Αρωνίτης και οι Τάσος Μαρκουΐζος "Ιαβέρης", Μανώλης Μακρινός που συμμετείχαν τότε ως οδηγοί, μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους στο παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=tOWtZ_YagH0
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Streaming από το διαδικτυακό κανάλι Sportal TV, το οποίο έχει προσφέρει και το Trailer του αγώνα, όντας ταυτόχρονα Χορηγός Επικοινωνίας. Ακόμη, Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Power Magazine, η Εφημερίδα Ελεύθερης Κυκλοφορίας Marathon Press και οι ιστοσελίδες automotopatras.gr, motori.gr, time2rally.gr και Grally.gr.

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής, λήγει την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00.

Ανάβαση Διονύσου - Ιστορία: https://www.youtube.com/watch?v=tOWtZ_YagH0
Ανάβαση Διονύσου - Trailerhttps://www.youtube.com/watch?v=1v9Zx1P_vxo&t=2s

Ιστοσελίδαhttp://www.ellada-racingclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου